1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 رأی 0.00 (0 آرا)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

شاه تره گیاهی است با نام علمی Fumara officinalis و یا گونه های دیگری از جمله f.Vaillantii که از خانواده شاه تره است و نام عمومی آن در جهان Fumitory است. گونه اول که گیاه اصلی دارویی آن است بومی اروپا و آسیاست.

خواص دارویی و طبیعی گیاه شاه تره

شاه تره اکثراً در کنار جاده ها و یا به عنوان علف هرز مزارع می روید و بیشتر توسط کشورهای شرقی اروپا صادر می شود. قسمت مورد استفاده آن شامل برگ، ساقه و گل هاست که به طور مخلوط با هم استفاده می شوند.

شاه تره ای که در بازار ایران است مربوط به دو گونه آخری بوده که با گونه اصلی دارای خواص مشابهی است. شاه تره حاوی حدود یک درصد آلکالوئید است که بیش از ۳ مورد آنها  تعیین فرمول شده اند و در نتیجه مشخص شده است که اکثراً از مشتقات بنزیل اینتروکینولین هستند. مهم ترین این آلکالوئیدها شامل فومارین (پروتویین) فوماری لین وسیناکسین هستند. از دیگر ترکیبات مهم آن می توان فلاونوئیدها و اسیدهای گیاهی به ویژه اسید فوماریک و مویسلاژ را نام برد.

خواص دارویی: در طب عوام به عنوان ادرارآور و مسهل مصرف می شود. هم چنین یکی از کاربردهای وسیع آن جهت رفع مشکلات پوستی از جمله اگزما است. که اثر اخیر را مربوط به وجود اسید فوماریک موجود در آن می دانند.

اسید فوماریک ماده ای است که به میزان قابل توجهی در این گیاه وجود دارد و در سال های اخیر آن را به طریقه مصنوعی نیز تهیه می کنند که در بعضی از داروها نظیر داروهای پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) مصرف می شود.

یکی از خواصی که از نظر علمی برای این گیاه اثبات شده است صفرا آوری آن است، به همین دلیل آن را از زمان قدیم برای رفع مشکلات صفراوی مصرف می کرده اند. البته آلکالوئید پروتوپین آن می تواند در مواردی باعث کاهش صفرا شود. بهترین زمان برداشت گیاه در فصل بهار و بعد از زمان گل دهی است که گیاه به طور کامل رشد کرده است.

با توجه به این که گیاه در همه مناطق به طور همزمان رشد نمی کند لذا نمی توان زمان کاملاً مشخصی را جهت جمع آوری آن ذکر کرد. در ایران فرآورده صنعتی از این گیاه وجود ندارد، ولی در بعضی از کشورها محصولاتی به شکل قطره از عصاره این گیاه به صورت منفرد و یا مخلوط با گیاهان دیگر تهیه شده است.

تهیه چای: به همراه ۴-۲ گرم از خشک شده این گیاه (مخلوط برگ، ساقه و گل) یک لیوان آب جوش افزوده و ۱۵ دقیقه بگذارید بماند، سپس آن را صاف نموده و گرما گرم قبل از غذا میل کنید.

می توان روزانه تا سه نوبت این مقدار را (صبح، ظهر، شب) تکرار کرد.(جمعاً می توان روزانه ۱۲-۶ گرم گیاه که معادل حدود سه لیوان محصول صاف شده است را مصرف کرد.)

شاه تره گیاهی است که نمونه خشک آن در بازار موجود است و به شکل طبیعی خرد شده و ریز است، لذا می توان مستقیماً آب جوش را روی آن ریخت و نوشیدنی تهیه کرد.

توصیه می شود دم کرده شاه تره را گرم بنوشید، زیرا با سرد شدن محلول بعضی از مواد موجود در آن رسوب می کند (این موضوع در مورد اکثر گیاهان صادق نیست و می توان محلول تهیه شده از آنها را سرد هم مصرف کرد.)

در بسیاری از موارد عرق شاه تره مورد استفاده است، در حالی که بسیاری از خواص موجود در این گیاه با توجه به روش تهیه ای که ذکر شد در محلول باقی می ماند، چرا که عرق شاه تره برخی از این خواص را با مقدار مصرف عادی ذکر شده، دارا نیست، البته باید به خاطر داشته باشید که مصرف مقادیر زیاد ممکن است باعث لرز، تشنج و حتی مرگ شود.

در مورد مصرف شاه تره در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود.

- همشهری آنلاین


1

خواص به



2

خواص کنگر



3

خواص شاتره



4

خواص کرفس



5

خواص چای گزنه



6

خواص چای ختمی



7

خواص سماق



8

خواص چای کوهی



9

خواص نوشیدنی کفیر



10

خواص پوست سیب ‌زمینی



11

خواص میخک



12

خواص شیر نارگیل



13

خواص خاویار



14

خواص روغن کنجد



15

خواص گلابی



16

خواص و انواع رشته



17

خواص کشک



18

خواص کندر



19

خواص گوشت مرغ



20

خواص تخم کتان



21

خواص طالبی



22

خواص رازیانه



23

خواص خاکشیر



24

خواص غلات



25

خواص تخم پرندگان



26

خواص روغن کنجد



27

خواص شلیل



28

خواص بادام زمینی



29

خواص زردآلو



30

خواص گون (گیاه مولد کتیرا)



31

خواص خـردل و سُس آن



32

خواص کافئین



33

خواص آووکادو



34

خواص به



35

خواص کشک



36

صبحانه‌ای برای تقویت مغز



37

خواص کره بادام زمینی



38

خواص ‌گوشت‌ کبک



39

خواص شاتوت



40

خواص بامبو



41

خواص کفیر



42

خواص لیمو ترش



43

انواع رشته و ویژگی های آن



44

خواص تـُــــــرُب و تربچه



45

خواص دلستر



46

خواص درماني چای سبز



47

خواص چای سفید



48

لبنیات



49

خواص خربزه



50

خواص طالبی



51

فواید سبوس



52

گیاهان دارویی مفید برای اعصاب



53

گیاهان دارویی مفید برای پوست



54

خواص گلابی



55

خواص گلاب



56

خواص نارنگی



57

خواص ماهی کیلکا



58

خواص سیب



59

خواص پنیر



60

خواص کاسنی



61

خواص برگ سنا



62

خواص فلفل ها



63

خواص اسطوخودوس



64

خواص گیاه شنگ



65

خواص گل مغربي



66

خواص سيب زميني



67

خواص قلم گاو



68

آرامش در يك فنجان چاي



69

خواص چای قرمز یا چای ترش



70

بخور اکالیپتوس



71

خواص سیاه دانه



72

خواص نارنج



73

خواص شیرسویا



74

خواص مویز



75

خواص آب کرفس



76

خواص لیمو عمانی Citrus aurantifolia



77

خواص ازگیل



78

آشنايي با خواص انيسون



79

خواص كله پاچه



80

خواص عناب



81

خواص نخود



82

خواص ماش



83

خواص برنج



84

خواص كشك



85

خواص زالزالک



86

خواص لبو



87

مقايسه چاي سبز، سفيد و سياه



88

فوق العاده لیمو ترش



89

ارزش غذایی خمير مايه



90

خواص امگا



91

خواص شير شتر



92

دوغ خواب‌ آور



93

امگا 3 را بهتر بشناسید



94

خواص درمانی ریحان



95

خواص نعناع



96

خواص شاهي Garden Cress



97

خواص ترخون



98

همه چیز درباره پروبیوتیک ها



99

خواص آب ‌نبات



100

خواص فلفل قرمز



101

خواص زغال اخته



102

خواص شگفت انگیز آب لیمو



103

خواص گوشت شتر



104

آهن این تخم مرغ7 برابر تخم مرغ های معمولی است!!



105

ويژگي‌هاي يک نان خوب



106

خواص عرقيات سنتي



107

فواید گوشت مرغ



108

مقایسه انواع گوشت سفید



109

خواص شگفت انگیز آب لیمو برای سلامتی



110

خواص دارچین Cinnamon



111

خواص زنجبیل زنجبیل؛ دارویی برای تهوع



112

چاي شما سبز



113

خواص عسل ها



114

خواص گلپر



115

فوايد سونا



116

خواص گوشت بلدرچین



117

انواع چای و خواص آن‌ها



118

شربت ‌های سنتی مناسب برای روزهای گرم



119

خواص موسير



120

خواص گیاهان و میوه ها



121

خواص موسير



122

خواص رُب انار



123

خواص گوشت بلدرچین



124

خواص لوبیا سبز



125

خواص دارچین



126

خواص جگر



127

انواع رشته و ویژگی های آن



128

شیرکاکائو و شیرهای طعم دار



129

خواص شیر



130

خواص عسل ها



131

خواص سنبل ختائی



132

خواص سرخار گل



133

خواص بورانی



134

خواص درمانی چای سبز



135

خواص درمانی عناب



136

خواص اسفرزه



137

خواص درمانی بادام



138

خواص چای ریحان



139

خواص رب انار



140

خواص چای گزنه



141

خواص کشمش



142

خواص درمانی گلپر



143

خواص گوجه‌ سبز



144

خواص تره‌ فرنگي



145

سوهان؛ سرشار از انرژي و ويتامين



146

خواص توت فرنگي



147

خواص توت سفید



148

خواص كنگر



149

خواص کدو سبز



150

خواص هويج



151

خواص نارگيل



152

خواص چغاله بادام



153

خواص خربزه



154

خواص عسل



155

خواص خرمالو



156

خواص کدو حلوایی و تخم کدو



157

خواص کنجد



158

خواص موز



159

خواص ذرت



160

خواص آجیل



161

خواص کلم بروکلی



162

خواص گوجه سبز



163

خواص ریواس



164

میوه انبه



165

گیاهان دارویی مفید برای سرماخوردگي



166

کدام گیاه برای کدام بیماری؟



167

سنجد و خواص آن Elaeagnus angustifolia



168

فندق و خواص آن



169

خواص نخود‏فرنگی



170

خواص سركه



171

خواص شیر



172

خواص زرشک



173

خواص بادمجان



174

خواص گوشت بوقلمون



175

خواص پونه



176

خواص گوشت شترمرغ



177

فواید آب سیب



178

خواص ماست



179

خواص ماست موسیر



180

خواص قارچ



181

خواص ماءالشعير



182

خواص سماق (Sumac)



183

خواص ميوه آووکادو Avocados



184

خواص مفید تخمه‏ کدو



185

خواص رازیانه



186

پنیر



187

خواص تمبر هندی



188

خواص چای ترخون



189

خواص هویج



190

خواص زردچوبه



 

Tagged Under