1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 رأی 0.00 (0 آرا)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

نام انگلیسی : Long-eared Owl

فرانسوی : Hibou moyen-duc

نام علمی (لاتین) : Asio otus

 

چطور پیدایش کنیم :

اندازه جغد شاخدار (گوش دراز) 35 سانتی‌متر است ؛ تنها جغدی است، با اندازه متوسط که گوشپرهای درازی دارد .
درحالت نشسته با واسطه گوشپرهای بلندش به آسانی قابل شناسایی است.
گاهی اوقات هنگام استراحت گوشپرهایش را جمع می کند.
سطح پشتی آن پر از لکه‌ها و خال‌های نخودی و قهوه‌ای مایل به خاکستری ، و سطح شکمی آن نخودی رنگ با رگه‌های تیره وراه‌های عرضی ظریف است . از جغد جنگلی به وسیله سر زاویه‌دار ، گوشپرهای بلند و بدن لاغرتر و چشم‌های زرد نارنجی ( نه سیاه ) مشخص می شود .
زیر تنه اشت خط دار و زیر بال ها نخودی با رگه های قهوه ای تیره است.
در پرواز بال‌ها و دمش در مقایسه با جغد جنگلی بلند‌تر می نماید . بال‌زدنش پردامنه و پیچ و تاب دارد، و بر روی جبهه های هوا سر می خورد.
تفاوتش با جغد جنگلی در هنگام پرواز است، که در این حالت، بال ها بلندتر و خم بال ها کمتر است. همچنین لکه تیره رنگی روی خم بال ها و قاعده شاهپرها، به رنگ قهوه ای نارنجی دیده می شود.
روزها در انبوه شاخ و برگ درختان استراحت می کند یا به‌طور قائم و نزدیک به تنه درخت روی شاخه‌ها می نشیند .
معمولا درخت های سوزنی برگ را انتخاب می کند.
از پستانداران کوچک ، پرندگان و حشرات تغذیه می کند .
در بعضی نقاط هنگام پاییز یا زمستان ، به صورت دسته‌های کوچکی گرد هم به استراحت می پرازند .
جغد تالابی از جغد شاخ دار (گوش دراز) پرجثه‌تر و گوشپرهایش خیلی کوتاه‌تر می باشد، به واسطه شکل سر از جغد تالابای تمیز داده می شود.

صدای پرنده:

صدای جغد شاخ دار، هنگام تعیین قلمرو تکرار "هوو، hooo" است و در سایر مواقع، دو سیلابی و شبیه "که ویک- که ویک، kwik-kwik" شنیده می شود.

زیستگاه :


بیشتر در مناطق جنگلی دیده می شود . در آشیانه های متروک و گاهی روی زمین تخم‌گذاری می کند .



پراکندگی :


جغد شاخ دار (گوش دراز) از جمله پرندگانی‌ست که در گذشته زمستان‌ها از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار بوده و احتمال آن می رفته که به تعداد خیلی کم در جنگل های شمال ایران زادوولد کند و اما در حال حاضر اطلاع دقیق و درستی از وضعیت زادآوری و پراکندگی آن در دست نیست .
به صورت مهاجر در نواحی شمال شرق به سمت جنوب تا حدود مرکز فارس دیده شده است.


حفاظت:

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای جغد شاخ دار در نظر گرفته نشده است. اما وضعیت پراکندگی و تولید مثل آن نیاز به بررسی دارد

iranbirds.com/

Tagged Under